HEMEN ARA WHATSAPP
Blog

Sıkça Sorulan Sorular ?

12 Temmuz 2018
Kombiler kaça ayrılır?  
Kombiler çalışma prensibine göre bacalı, hermetik, baca fanlı (yarı hermetik)  olmak üzere üçe ayrılırlar.  Ateşleme sistemine göre pilot alevli ve elektronik ateşlemeli olmak üzere ikiye ayrılırlar.  Ayrıca son zamanlarda yoğuşmalı kombi yeni bir kombi ürünü olarak ön plana çıkmaktadır.

Evim için hangi kombi çeşidini tercih etmeliyim? 
Binada standartlara uygun müstakil baca mevcut ise bacalı, baca standartlarına uygun olmayan bir baca var ise veya baca yok ise kesinlikle hermetik kombi tercih etmeniz uygun görülmektedir.

Kombileri açık alanlara mı monte etmek gerekir? 
Kombiler açık balkona ve dış duvarlara monte edilemezler. Kapalı balkon ve ev içine monte edilebilirler. Banyolara monte edilmeleri yasaktır. Monte edildikleri mekanın havalandırılması ile ilgili gaz kuruluşları tarafından konmuş birtakım kurallar ve şartnameler mevcuttur. 

Türkiye'ye ilk kombi ne zaman geldi? 
Türkiye'de ilk kombi kullanımı 1988 yılında Ankara'da başlamıştır.   

Kombi ile beraber oda termostadı kullanmalımıyım? 
Evet kullanmalısınız.  Oda termostadları evin ısısını daha hassasayarladıkları için özellikle kombili sistemlerde tavsiye edilmekte ve ekonomi sağlamaktadır. 

Kombinin bar ayarı sıfırlanırsa kombi çalışır mı? 
Kombi basıncı düşer ise kombi çalışmaz ve arızaya geçer. Kombi ortalama basıncı en az 1 bar olmalıdır. 

Kombinin ortalama ısı ayarı kaç derecede olmalıdır? 
Kombi ısı ayarı binanın izolasyon ve dizayn özellikleri, mevsimsel geçişler ve tesisat türleri gibi değişkenlere bağlı olarak değişmektedir. Isıtma sistemleri 90/70 oC' a göre dizayn edilmiştir.  Ancak bu değer en yüksek ısı kayıplarına göre seçildiğinden genelde 80 ila 55 oC arasında bir sıcaklık yeterli olmaktadır.  
logo
Serçeönü Mahallesi Türkay Sokak No:4/C Kocasinan KAYSERİ
Designed_by İsmail ATİK